”Jag gillar Belgiens motsvarighet till kanelbullar mer”
Text: Greta S
I Bryssel kan man köpa våfflor bland annat från foodtrucks på stan som säljer våfflor och glass.
Kanelbullar är ett av Sveriges populäraste bakverk. Men vad är Belgiens svar på kanelbullar? Det berättar KransenKidz reporter Greta Svensson, som numera bor i Bryssel.
Hemma i Sverige har jag alltid gillat kanelbullar, men nu när jag har flyttat till Bryssel har jag nästan börjat gilla Belgiens motsvarighet till kanelbullar – belgiska våfflor – lite mer!
Kanelbullar och belgiska våfflor har ganska liknande ingredienser, bara att våfflorna är mycket onyttigare på grund av mer socker! De är lika för att de båda innehåller smör, ägg, salt, vetemjöl och socker. Nu undrar ni kanske “vad är skillnaden mellan de två bakverken”? Jo, kanelbullarna gräddar man till exempel i ugnen, medan man gräddar våfflorna i ett våffeljärn. Det gör att våfflorna blir mycket krispigare än kanelbullen.
Men en annan skillnaden är att kanelbullarna innehåller jäst. Kanelbullarna brukar man äta som de är, till kaffe eller saft, men våfflorna äter man både till kaffe, till glass och till efterrätt. Om man äter den som efterrätt brukar man ofta ha på glass, chokladsås eller frukt, och ibland alla tre!